objects

INSPIRATIE


Veel van Femke haar inspiratie komt voort uit haar liefde voor verschillende culturen.
Van het lijnen spel op een perzisch tapijt tot moderne architectuur. In de sieraden zie je veel ethnische aspecten doorschemeren. 
De collectie kan dan ook door vrouwen over de hele wereld gedragen worden.

Foto gemaakt door; Erna Oldenburg

Femke Agnes Toele (1988) begon in 2005 aan de vakschool voor Edelsmeden in Schoonhoven. Deze opleiding bleek haar op het lijf geschreven te zijn. 
Na de opleiding goudsmid ondernemer (versneld) te hebben afgerond heeft zij de specialisatie opleidingen gevolgd voor Zilversmeden en DGI & FEEG gemmoloog (2008, Barcelona) edelsteenkunde. 
Hiernaast heeft Femke 3 maanden in Lahti, Finland, gestudeerd aan Salpaus Design Institute Kultaseppa (2007).

In haar stage periode bij SK Edelsmid in Rotterdam & Brech in Delft heeft Femke veel met met onedele metalen gewerkt zoals; staal/titanium/zirkonium. Hier heeft zij zich ook de verschillende technieken van het edelstenen zetten meester gemaakt.
Femke heeft tijdens haar stage bij SK edelsmid in Rotterdam vooral gewerkt met de PUK, een apparaat waarmee je microscopisch kunt lassen.
Tot op de dag van vandaag werkt Femke dagelijks met dit apparaat.

Haar atelier is gevestigd in Schoonhoven, de Zilverstad van Nederland. Waar zij samen met lokale leveranciers werkt aan verschillende prachtige collecties.

Femke Agnes Toele

GOUDSMID, ZILVERSMID
FEEG-EDELSTEENKUNDIGE,
ONTWERPER FEMCOLLECTION

Foto’s gemaakt door; Erna Oldenburg

NL/EN


Voor meer FemCollection:

WWW.FEM-COLLECTION.COM


FACEBOOK

www.facebook.com/FemCollectionJewelry


INSTAGRAM

voor de FemCollection

@FemCollection


Voor de Aurora jewelry collection

@femke_agnes_toele_fine_jewelry


CONTACT

INFO@FEMKETOELE.NL

“Ik heb me altijd bezig gehouden met vormgeven en

creëren.”

AURORA JEWELRY COLLECTION

Femke houd van mooie materialen zoals hoogwaardig edelmetaal en prachtige edelstenen en parels. Dit zie je ook terug in haar nieuwe ‘Aurora’ jewelry collection. In deze collectie worden de mooiste ruwe materialen samengevoegd om hier een prachtig sieraad mee te vervaardigen. 

Ruwe safier, zoals deze in de aarde word gevonden, word door edelmetaal omsloten. 
Zo is ook ieder sieraad in de ‘Aurora’ jewelry collection uniek. 
Om meer sieraden uit de ‘Aurora’ Jewelry collection te bekijken kunt u op het kopje ‘Aurora’ hierboven in de menu balk klikken.

De officiele website is nu online!

WWW.FEM-COLLECTION.COM

OVER FEMKE      MAATWERK      FEMCOLLECTION      AURORA      AGENDA      CONTACT      PERS      CUSTOMPC

FEMCOLLECTION


In 2016 heeft Femke haar eigen bedrijf opgericht, F.A.T. Design.

  1. F.A. T. staat voor haar volledige naam, Femke Agnes Toele. Naast haar eigen collecties, geeft zij 1,5 dag les aan de vakschool in Schoonhoven. Hier geeft zij met veel liefde haar, door de jaren heen vergaarde, kennis door.


In het eerste jaar van haar eigen opleiding aan de vakschool in Schoonhoven was ze al bezig met het knopen van fijne kanten Frivolite patronen. Het vertalen van deze kanten patronen naar edelmetaal was een ingewikkelde procedure. Na vele pogingen heeft Femke met succes de vertaalslag van stof naar Edelmetaal kunnen maken. Zodat deze patronen een blijvende tastbare herinnering zijn.


De FemCollection is verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten in Nederland. Voor de verkooppunten kunt u naar het kopje FemCollection in de menu balk hierboven gaan.