objects

'De FemCollectie is ontstaan uit een passie.'

Femke Toele begon tijdens de eerste jaren van haar opleiding tot Goud-en zilver-smid aan de Vakschool in Schoonhoven met de eerst prototypes voor de Huidige FemCollectie zoals we hem nu kennen. 
De collectie is gebasserd op de kant klos techniek Frivolite, die tegenwoordig bijna niet meer gebruikt word. Met een spoeltje word om een draad geknoopt waarna een patroon ontstaat.

De ontwerpen zijn door Femke bedacht en hierna vervaardigd tot een schitterend resultaat in edemetaal. Voor de Femcollection gaat ze zelf op zoek naar de allermooiste Parels en edelstenen voor haar Collectie. Deze worden allen stuk voor stuk zorgvuldig uitgekozen voor het juiste ontwerp.
INSPIRATIE

Veel van Femke haar inspiratie komt voort uit haar liefde voor verschillende culturen.
Van het lijnen spel op een perzisch tapijt tot architectuur in het mooie Marrakesch.
De Collectie heeft een jeugdige uitstraling, elegant en vrouwelijk.
In de sieraden zie je veel ethnische aspecten doorschemeren. De collectie kan dan ook door vrouwen van over de hele wereld gedragen worden.


Voor meer FemCollectie kunt u gaan naar:

www.fem-collection.com


VOLG ONS OP:


FACEBOOK

www.facebook.com/FemCollectionJewelry

INSTAGRAM

@FemCollection


CONTACT

INFO@FEMKETOELE.NL

“Ik heb me altijd bezig gehouden met vormgeven en creëren.”

Foto gemaakt door; Erna Oldenburg

Foto gemaakt door; Erna Oldenburg

Femke Toele (29 jaar) begon in 2005 aan de vakschool voor Edelsmeden in Schoonhoven. Dit bleek haar op het lijf geschreven te zijn. Na de opleiding Versneld Goudsmeden te hebben afgerond heeft zij de specialisatie opleidingen gevolgd voor Zilversmeden en DGI & FEEG (2008) Edelsteenkunde. Hiernaast heeft Femke 3 maanden in Lahti, Finland, gestudeerd aan het Salpaus Design Institute Kultaseppa (2007).
In haar stage periode bij SK Edelsmid in Rotterdam & Brech in Delft heeft Femke veel met met onedele metalen zoals; staal/titanium/zirkonium gewerkt. Ook is zij hier in contact gekomen met microscopisch lassen, oftewel de PUK. Tot op de dag van vandaag werkt Femke bijna iedere dag met de PUK.

Femke Agnes Toele

GOUDSMID, ZILVERSMID
FEEG-EDELSTEENKUNDIGE,
ONTWERPER FEMCOLLECTION

Foto gemaakt door; Erna Oldenburg

In 2016 heeft Femke haar eigen bedrijf opgericht, F.A.T. Design. F. A. T. staat voor, Femke Agnes Toele. Hierna heeft zij ook de ‘Draad opgepakt’ van de FemCollection. Fijne kanten patronen gevat in Edelmetaal, zodat deze een blijvende tastbare herinnering zijn. Elegant en sierlijk beschrijven de sieraden uit de FemCollection het beste. benadrukken de vrouwelijke schoonheid.  Deze is momenteel verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten in Nederland.

NL/EN